Xiaomi introduceert de Mi VR headset

Xiaomi introduceert de Mi VR headset

  • 26 okt 0

Terwijl de meeste aandacht gisteren uitging naar de introductie van de nieuwe Mi Mix en Mi Note 2 smartphones werd tijdens de presentatie ook aandacht besteed aan een nieuwe VR headset. De virtual reality headset is een aanvulling op het al uitgebreide assortiment van de Chinese techgigant. Hoewel Xiaomi één van de grootste technologiebedrijven van Azië is heeft het voorlopig nog geen plannen om ook in Europa of Verenigde Staten producten aan te bieden. Dit geldt niet alleen voor de smartphones van het bedrijf maar ook voor de andere producten. De Chinese fabrikant staat erom bekend om de producten gelijkend aan die van andere bedrijven voor een lagere prijs aan te bieden.

Xiaomi’s eerste headset

Nog geen drie maanden geleden presenteerde Xiaomi het eerste virtual reality apparaat: de Mi VR Play. De Mi VR Play is een instapmodel dat zich kenmerkt zich door de lage prijs. Het is ontwikkeld om een smartphone in te plaatsen zoals dat ook gedaan wordt bij de Samsung Gear VR. Dit model was echter niet voor iedereen verkrijgbaar. De eerste headset was gelimiteerd beschikbaar en alleen voor bèta testers. Het eerste model leek op een iets uitgebreide versie van de Google Cardboard headset met een eenvoudig design en lycra behuizing.

Mi VR

Het design van de Mi VR is enorm vooruit gegaan ten opzichte van de voorganger. Op het eerste gezicht lijkt de headset zelfs wat op de PlayStation VR van Sony. De headset beschikt over een ingebouwde bewegingsprocessor en 9-assige motion controller. Zoals ook het geval was met de VR Play headset is de Mi VR alleen te gebruiken in combinatie met een Xiaomi smartphone. De headset is hierdoor exclusief te gebruiken door bestaande gebruikers van een Xiaomi smartphone of bij een koppelverkoop. Dit is niet nieuw voor een virtual reality headset aangezien de Samsung Gear VR ook alleen te gebruiken is in combinatie met de beste Samsung smartphones. De nieuwe Mi VR headset van Xiaomi wordt in eerste instantie alleen in China verkocht voor een omgerekende prijs van circa 27 euro.

Door www.prepaidtelefoon.com


Leave A Comment


Conrad.nl-banner